Nou: discul este în stare perfectă, posibil nu a fost folosit sau scos vreodată din ţipla originală.

Aproape nou: coperta discului are urme fine de zgîrieturi şi folosinţă, nu este îndoită şi nu are urme, nu lipseşte nici o parte din ea. Discul este în stare foarte bună de funcţionare şi nu prezintă zgîrieturi majore pe suprafaţă.

Foarte bună: coperta discului are urme de zgîrieturi şi folosinţă, poate fi îndoită sau poate avea alte semne de manipulare datorate proprietarilor anteriori. Este posibil ca pe copertă să existe dedicaţii sau note pe una dintre părţile coperţii.
Discul este în stare bună de funcţionare, suprafaţa acestuia poate prezenta zgîrieturi fine şi urme de folosinţă anterioară.

Bună: coperta discului are urme de folosinţă majore, lipsesc bucăţi superficiale din ea, posibile note de mînă, zgîrieturi şi îndoituri. Discul este în stare satisfăcătoare, suprafaţa acestuia poate prezenta zgîrieturi şi semne de folosinţă anterioară, iar în unele momente pot fi observate zgomote de suprafaţă.

Satisfăcătoare: coperta discului are urme, pete, zgîrieturi, îndoituri, note de mînă, dedicaţii sau alte probleme majore şi necesită recondiţionare. Discul este în stare incertă, poate sări din cînd în cînd şi poate avea zgomot de suprafaţă.